Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol gelinkt aan criminele organisatie

Geplaatst opmaandag 12 december 2016 - 6:05

Het OM bekijkt of het juridisch haalbaar is om de vermeende politiemol Peter K. uit Geleen behalve voor corruptie ook te vervolgen voor deelname aan een criminele organisatie.

Dat meldt de Limburger maandag. De man riskeert daardoor een jarenlange celstraf. Op deelname aan een criminele organisatie staat een maximale straf van zes jaar.

Criminelen
Volgens het parket Limburg heeft K. langdurig en structureel informatie uit de
politiesystemen gehaald en deze doorgespeeld naar een vaste groep criminelen.

Ontkenning
Zo zou K. op 27 juli in het politiebureau van Stein tegen betaling voor anderen informatie over een undercoveragent uit de
politiesystemen hebben gehaald. Op de computer werd ingelogd met de code van K. Hij zegt daar toen niet te zijn geweest. K. ontkent niet dat hij in de wel eens in systemen heeft gesnuffeld. Hij beweert dat echter nooit in opdracht van criminelen of tegen betaling te hebben gedaan.

Advocaat Phil Boonen bevestigt de nieuwe ontwikkelingen, maar wil daar verder niets over zeggen. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren. K. blijft in voorarrest.

Aanslagen
Hoewel hij daar niet meer voor in de cel zit is K. ook nog steeds verdachte van betrokkenheid bij de
liquidatiepogingen in 2014 en dit jaar op Jan S. uit Stevensweert. Justitie denkt dat Peter K. informatie over de mislukte moorden heeft doorgespeeld aan Jeu R. (48) uit Echt. Het Openbaar Ministerie ziet R. als de pleger van de aanslagen.

In cel
Jeu R. ontkent. Ook de verdenkingen tegen R. kwamen aan het licht tijdens de inzet van de undercoveragent bij de moordzaak Prins in Brunssum. De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag bepaald dat ook Jeu R. in de cel blijft.

Meer over deze zaak in De Limburger van maandag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van rol bij liquidaties verdachte politiemol in bewaring
Vraagtekens rond rol politiemol bij moordaanslagen
Van corruptie verdachte politieman komt snel vrij
Politiemol verdacht van lidmaatschap criminele bende
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen