Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol per direct op vrije voeten door fout OM

Geplaatst opdonderdag 3 mei 2018 - 19:15

Door een fout van het Openbaar Ministerie (OM) wordt politiemol Mark M. uit Weert per direct vrijgelaten.

Justitie heeft te laat om de verlenging van de voorlopige hechtenis van M. gevraagd. Daarom werd het verzoek donderdag door het gerechtshof in Den Bosch afgewezen en moet M. per direct op vrije voeten gesteld worden. Dat meldt het NRC.

Vijf jaar
In februari werd Mark M. veroordeeld tot vijf jaar cel vanwege het op grote schaal lekken van geheime politie-informatie aan 52 'abonnees' uit het criminele circuit. M. ging tegen het vonnis in hoger beroep.

Lees ook: Vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert

Het OM had binnen zestig dagen om verlenging van zijn voorlopige hechtenis moeten vragen, maar deed dit te laat. "Daar waren ze zeven dagen te laat mee", zegt advocaat Jan-Hein Kuijpers tegen het NRC.

Op vrije voeten
Door de vormfout mag Mark M. de behandeling van zijn hoger beroep in vrijheid afwachten. Omdat er ook geen sprake is van nieuwe ernstige bezwaren tegen de verdachte, acht de raadkamer van het gerechtshof het niet mogelijk opnieuw de voorlopige hechtenis van de verdachte te bevelen, aldus het OM.

De start van het hoger beroep staat gepland op 7 augustus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen