Overslaan en naar de inhoud gaan

'Politiemol' bij rechtszaak via videolink vanuit Oekraïne

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 7:13

Het gerechtshof in Den Bosch zal maandag de zaak tegen 'politiemol' Mark M. (33). behandelen. M. zal vanuit in Oekraïne via een videoverbinding zijn zaak 'bijwonen'.

De voormalig agent werd twee jaar geleden veroordeeld tot vijf jaar cel voor het verkopen van politie-informatie aan criminelen, computervredebreuk en witwassen.

Videoverbinding
De zaak tegen M. en de medeverdachten is de eerste grote strafzaak die inhoudelijk wordt behandeld sinds het ingaan van de coronamaatregelen en de sluiting van gerechtsgebouwen op 17 maart. Afgelopen vrijdag eiste het Openbaar Ministerie (OM) acht en twaalf maanden cel tegen twee medeverdachten. Zij zouden informatie van M. hebben gekocht.

Lees ook: Celstraf geëist voor afnemen informatie van ‘politiemol’

Niet fysiek
In verband met de coronamaatregelen was het tweetal niet fysiek aanwezig in de rechtszaal. Een van hen had een videoverbinding met het gerechtshof.

Het volgen van de rechtszaak op afstand verliep vrijdag niet vlekkeloos. Het hof kampte met geluidsproblemen. De verdachte was moeilijk te verstaan. De voorzitter herhaalde alles wat hij zei voor de aanwezigen in de zaal. Woorden van de advocaat-generaal zongen regelmatig rond door de geluidsinstallatie.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen