Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemedewerker ontslagen na misbruik tiener

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2021 - 12:30

Een politiemedewerker is ontslagen na misbruik van een veertienjarig meisje. Deze Harrie G. (53) was als digitaal rechercheur verbonden aan de Limburgse politie.

De Maastrichtenaar erkent dat hij fout zat, maar stelt dat hij het meisje enkel heeft gestreeld over haar kruis.

Rug kriebelen
Justitie staat anders in de zaak; volgens de aanklager is Harrie bij het meisje binnengedrongen. Het slachtoffer, haar moeder en een vertrouwenspersoon hebben dat verklaard bij de politie. Volgens de inmiddels ontslagen rechercheur begon hij met het kriebelen van de rug van het meisje en ging het vanzelf steeds verder.

Stevig gedronken
Dit alles gebeurde overigens in de nacht van 3 op 4 juni 2016. Harrie was met de vader van het meisje naar de kroeg geweest. Het duo besloot thuis nog even verder te praten. Volgens Harrie hadden ze stevig gedronken en viel zijn kameraad in slaap voor de televisie. Toen kwam diens veertienjarige dochter de kamer binnen. "Ze vroeg of ik haar wilde kriebelen, ze had last van eczeem."

'Dit was fout'
Dat 'kriebelen' werd meer. "Ik ging met mijn hand in haar broekje en streelde haar twee, drie keer. Opeens besefte ik dat dit niet deugde. Zij schrok ook. Ze sprong op en liep de kamer uit. Ik ben meteen naar huis gegaan." Een dag later had hij een gesprek met het meisje en haar ouders, met wie hij erg hecht was. "Ik heb mijn excuses aangeboden. Dit was fout, ik accepteer elke straf."

Jaar gevangenis
Op dat moment werkte Harrie nog niet bij de politie. Hij startte twee maanden later als rechercheur. In februari 2020 deed het slachtoffer alsnog aangifte. In juni van dat jaar werd Harrie geschorst en op 12 november kreeg hij strafontslag. Als het aan justitie ligt, blijft het daar niet bij. De aanklager eiste dinsdag een celstraf van één jaar tegen Harrie.

Zijn advocate, Suzanne Kurvers, pleitte voor een sterk gematigde straf. "De verklaringen staan haaks op elkaar. Cliënt spreekt over wrijven, slachtoffer over binnendringen. Hij heeft ook meteen zijn verantwoordelijkheid genomen. Het gaat om iemand die zijn baan al is kwijtgeraakt en geen strafblad heeft." De rechter doet uitspraak op 26 januari.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen