Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke steun voor slimme campus in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 10 oktober 2014 - 18:35

De provinciale politiek steunt unaniem de geplande campus voor nieuwe en slimme digitale dienstverlening in Heerlen.

De provincie, het pensioenbedrijf APG en de Universiteit Maastricht willen daar samen 100 miljoen in investeren. De provincie draagt daarvan 15 miljoen bij.

De zogeheten Smart Services Campus moet binnen tien jaar 2000 tot 2500 nieuwe banen opleveren. De campus komt in een groot leegstaand kantoor van APG langs de snelweg in Heerlen.

Nieuwe toekomst
In een commissie van Provinciale Staten zei PvdA-statenlid Roy Pennings dat met de campus een nieuwe toekomst voor de Oostelijke Mijnstreek kan worden gerealiseerd.

De VVD spreekt van een 'uitgelezen kans'. Ook D66 is groot voorstander van de campus. D66 heeft er wel problemen mee dat van de provinciebijdrage van 15 miljoen zo'n zes miljoen puur subsidie is, waarvan geen cent terugkomt.

Risico's
Cor Bosman van de Partij voor Leefbaarheid en Democratie vraagt zich af of er geen sprake is van wensdenken over de toekomst van de campus, en dus van te grote risico's.

De SP vraagt aandacht voor de privacy. Het koppelen van gegevens om de klant beter van dienst te zijn, mag niet leiden tot misbruik van die data, zei statenlid Edwin Bus.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vliegende start campus Heerlen
Twee bedrijven met 400 banen naar Campus Heerlen
Groot onderzoek financiƫle technologie naar Heerlen
CBS en KPN sluiten aan bij Smart Services Campus Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen