Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke steun voor slimme campus in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 10 oktober 2014 - 18:35

De provinciale politiek steunt unaniem de geplande campus voor nieuwe en slimme digitale dienstverlening in Heerlen.

De provincie, het pensioenbedrijf APG en de Universiteit Maastricht willen daar samen 100 miljoen in investeren. De provincie draagt daarvan 15 miljoen bij.

De zogeheten Smart Services Campus moet binnen tien jaar 2000 tot 2500 nieuwe banen opleveren. De campus komt in een groot leegstaand kantoor van APG langs de snelweg in Heerlen.

Nieuwe toekomst
In een commissie van Provinciale Staten zei PvdA-statenlid Roy Pennings dat met de campus een nieuwe toekomst voor de Oostelijke Mijnstreek kan worden gerealiseerd.

De VVD spreekt van een 'uitgelezen kans'. Ook D66 is groot voorstander van de campus. D66 heeft er wel problemen mee dat van de provinciebijdrage van 15 miljoen zo'n zes miljoen puur subsidie is, waarvan geen cent terugkomt.

Risico's
Cor Bosman van de Partij voor Leefbaarheid en Democratie vraagt zich af of er geen sprake is van wensdenken over de toekomst van de campus, en dus van te grote risico's.

De SP vraagt aandacht voor de privacy. Het koppelen van gegevens om de klant beter van dienst te zijn, mag niet leiden tot misbruik van die data, zei statenlid Edwin Bus.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Smart Services Campus Heerlen
Vliegende start campus Heerlen
Twee bedrijven met 400 banen naar Campus Heerlen
Groot onderzoek financiële technologie naar Heerlen
CBS en KPN sluiten aan bij Smart Services Campus Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen