Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke steun voor slimme campus in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 10 oktober 2014 - 18:35

De provinciale politiek steunt unaniem de geplande campus voor nieuwe en slimme digitale dienstverlening in Heerlen.

De provincie, het pensioenbedrijf APG en de Universiteit Maastricht willen daar samen 100 miljoen in investeren. De provincie draagt daarvan 15 miljoen bij.

De zogeheten Smart Services Campus moet binnen tien jaar 2000 tot 2500 nieuwe banen opleveren. De campus komt in een groot leegstaand kantoor van APG langs de snelweg in Heerlen.

Nieuwe toekomst
In een commissie van Provinciale Staten zei PvdA-statenlid Roy Pennings dat met de campus een nieuwe toekomst voor de Oostelijke Mijnstreek kan worden gerealiseerd.

De VVD spreekt van een 'uitgelezen kans'. Ook D66 is groot voorstander van de campus. D66 heeft er wel problemen mee dat van de provinciebijdrage van 15 miljoen zo'n zes miljoen puur subsidie is, waarvan geen cent terugkomt.

Risico's
Cor Bosman van de Partij voor Leefbaarheid en Democratie vraagt zich af of er geen sprake is van wensdenken over de toekomst van de campus, en dus van te grote risico's.

De SP vraagt aandacht voor de privacy. Het koppelen van gegevens om de klant beter van dienst te zijn, mag niet leiden tot misbruik van die data, zei statenlid Edwin Bus.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Smart Services Campus Heerlen
Vliegende start campus Heerlen
Twee bedrijven met 400 banen naar Campus Heerlen
Groot onderzoek financiële technologie naar Heerlen
CBS en KPN sluiten aan bij Smart Services Campus Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen