Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke steun voor slimme campus in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 10 oktober 2014 - 18:35

De provinciale politiek steunt unaniem de geplande campus voor nieuwe en slimme digitale dienstverlening in Heerlen.

De provincie, het pensioenbedrijf APG en de Universiteit Maastricht willen daar samen 100 miljoen in investeren. De provincie draagt daarvan 15 miljoen bij.

De zogeheten Smart Services Campus moet binnen tien jaar 2000 tot 2500 nieuwe banen opleveren. De campus komt in een groot leegstaand kantoor van APG langs de snelweg in Heerlen.

Nieuwe toekomst
In een commissie van Provinciale Staten zei PvdA-statenlid Roy Pennings dat met de campus een nieuwe toekomst voor de Oostelijke Mijnstreek kan worden gerealiseerd.

De VVD spreekt van een 'uitgelezen kans'. Ook D66 is groot voorstander van de campus. D66 heeft er wel problemen mee dat van de provinciebijdrage van 15 miljoen zo'n zes miljoen puur subsidie is, waarvan geen cent terugkomt.

Risico's
Cor Bosman van de Partij voor Leefbaarheid en Democratie vraagt zich af of er geen sprake is van wensdenken over de toekomst van de campus, en dus van te grote risico's.

De SP vraagt aandacht voor de privacy. Het koppelen van gegevens om de klant beter van dienst te zijn, mag niet leiden tot misbruik van die data, zei statenlid Edwin Bus.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Smart Services Campus Heerlen
Vliegende start campus Heerlen
Twee bedrijven met 400 banen naar Campus Heerlen
Groot onderzoek financiële technologie naar Heerlen
CBS en KPN sluiten aan bij Smart Services Campus Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen