Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke reuring rond autobranden in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 7:20

De aanhoudende golf van autobranden in Maastricht zorgt niet alleen voor groeiende onrust in de stad, maar leidt nu ook tot politieke reuring.

D66-fractieleider Richard Schoffeleers en SPM-raadslid Jan Erckens verlangen van het stadsbestuur ‘op zeer korte termijn’ concrete informatie over de voortgang van het politieonderzoek.

Zeer zorgelijk
Ook willen zij namens de twee coalitiefracties weten of het gemeentelijk team handhaving daarin betrokken wordt. De onrust onder de inwoners bestempelen de politici als zeer zorgelijk.

Hoogste prioriteit
De autobrandenplaag in de provinciehoofdstad woedt al sinds mei en heeft inmiddels meer dan vijftig voertuigen in de as gelegd. De politie geeft het dossier de hoogste prioriteit en heeft een groot onderzoeksteam op de zaak gezet, zegt politiewoordvoerder Hub Haenen.

Op de vraag naar de aard en vorderingen van het onderzoek en of er binnenkort een of meer aanhoudingen te verwachten zijn, wil Haenen ‘om tactische redenen’ niet ingaan

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

autobrand, brandweer, landgraaf
Burgemeester Landgraaf roept op om extra waakzaam te zijn
Auto's gaan in vlammen op in Maasbracht
Autobrand Venlo (7 feb 2020)
Autobranden in straat Steyl: 'Waren overgoten met benzine'
Beloning voor gouden tip autobranden Maastricht
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen