Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke rel over steun aan Omroep Venlo

Geplaatst opdonderdag 26 november 2015 - 6:41

De discussie rond het reddingsplan voor de noodlijdende Omroep Venlo werd woensdagavond een politieke rel toen verantwoordelijk wethouder Jos Teeuwen (CDA) het verwijt kreeg de raad onjuist te hebben geïnformeerd.

"Wanneer het college binnen twee jaar weer met de vraag komt om opnieuw te investeren, leg dan uw hoofd maar op het hakblok", zei VVD-fractievoorzitter Jozanne van der Velden.

Reddingsplan
In een verhit raadsdebat stemde de raad uiteindelijk in met het reddingsplan voor de noodlijdende Omroep Venlo dat voorziet in een investering van 195.000 euro om schulden af te betalen en een crisismanager aan te stellen die gaat saneren om de omroep toekomstbestendig te maken.

De coalitiepartijen VVD, CDA, PvdA en VenLokaal vinden de kosten van de crisismanager te hoog en zien te weinig garanties dat het plan een structurele oplossing voor de omroep biedt.

Tegenvoorstel
Het tegenvoorstel van de coalitie waarin de omroep 100.000 euro zou krijgen om de schulden af te betalen en tot januari tijd zou krijgen om met een nieuwe directeur aan een nieuw plan te werken, werd door Teeuwen ontraden. "We weten dan immers pas in februari wat de financiële gevolgen zijn en ik kan niet het inzicht geven of de omroep er dan nog is."

Lees ook: Vraagtekens bij steun aan Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA en SP Venlo kritisch op taxigebruik wethouder Satijn
Wethouder vertrouwt op plan van aanpak Omroep Venlo
College enthousiast over plan Fort van Venlo
Venlo kijkt naar alternatieven Van Bommel Van Dam
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen