Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke rel over steun aan Omroep Venlo

Geplaatst opdonderdag 26 november 2015 - 6:41

De discussie rond het reddingsplan voor de noodlijdende Omroep Venlo werd woensdagavond een politieke rel toen verantwoordelijk wethouder Jos Teeuwen (CDA) het verwijt kreeg de raad onjuist te hebben geïnformeerd.

"Wanneer het college binnen twee jaar weer met de vraag komt om opnieuw te investeren, leg dan uw hoofd maar op het hakblok", zei VVD-fractievoorzitter Jozanne van der Velden.

Reddingsplan
In een verhit raadsdebat stemde de raad uiteindelijk in met het reddingsplan voor de noodlijdende Omroep Venlo dat voorziet in een investering van 195.000 euro om schulden af te betalen en een crisismanager aan te stellen die gaat saneren om de omroep toekomstbestendig te maken.

De coalitiepartijen VVD, CDA, PvdA en VenLokaal vinden de kosten van de crisismanager te hoog en zien te weinig garanties dat het plan een structurele oplossing voor de omroep biedt.

Tegenvoorstel
Het tegenvoorstel van de coalitie waarin de omroep 100.000 euro zou krijgen om de schulden af te betalen en tot januari tijd zou krijgen om met een nieuwe directeur aan een nieuw plan te werken, werd door Teeuwen ontraden. "We weten dan immers pas in februari wat de financiële gevolgen zijn en ik kan niet het inzicht geven of de omroep er dan nog is."

Lees ook: Vraagtekens bij steun aan Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA en SP Venlo kritisch op taxigebruik wethouder Satijn
Wethouder vertrouwt op plan van aanpak Omroep Venlo
College enthousiast over plan Fort van Venlo
Venlo kijkt naar alternatieven Van Bommel Van Dam
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen