Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke rel over steun aan Omroep Venlo

Geplaatst opdonderdag 26 november 2015 - 6:41

De discussie rond het reddingsplan voor de noodlijdende Omroep Venlo werd woensdagavond een politieke rel toen verantwoordelijk wethouder Jos Teeuwen (CDA) het verwijt kreeg de raad onjuist te hebben geïnformeerd.

"Wanneer het college binnen twee jaar weer met de vraag komt om opnieuw te investeren, leg dan uw hoofd maar op het hakblok", zei VVD-fractievoorzitter Jozanne van der Velden.

Reddingsplan
In een verhit raadsdebat stemde de raad uiteindelijk in met het reddingsplan voor de noodlijdende Omroep Venlo dat voorziet in een investering van 195.000 euro om schulden af te betalen en een crisismanager aan te stellen die gaat saneren om de omroep toekomstbestendig te maken.

De coalitiepartijen VVD, CDA, PvdA en VenLokaal vinden de kosten van de crisismanager te hoog en zien te weinig garanties dat het plan een structurele oplossing voor de omroep biedt.

Tegenvoorstel
Het tegenvoorstel van de coalitie waarin de omroep 100.000 euro zou krijgen om de schulden af te betalen en tot januari tijd zou krijgen om met een nieuwe directeur aan een nieuw plan te werken, werd door Teeuwen ontraden. "We weten dan immers pas in februari wat de financiële gevolgen zijn en ik kan niet het inzicht geven of de omroep er dan nog is."

Lees ook: Vraagtekens bij steun aan Omroep Venlo.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA en SP Venlo kritisch op taxigebruik wethouder Satijn
Wethouder vertrouwt op plan van aanpak Omroep Venlo
College enthousiast over plan Fort van Venlo
Venlo kijkt naar alternatieven Van Bommel Van Dam
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen