Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politieke clash in Venlo om terugdraaien bezuinigingen

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 17:05

De coalitiepartijen in Venlo willen een meevaller van anderhalf miljoen gebruiken om bezuinigingen op sport en cultuur terug te draaien en staan daarmee recht tegenover hun eigen wethouder.

Dat meldt Omroep Venlo.

Afraden
Venlo had een meevaller van het Rijk. Twee keer per jaar krijgen gemeenten geld van de Rijksoverheid en Venlo hield daar in september anderhalf miljoen euro aan over.
In het coalitieakkoord spraken GroenLinks, SP, PvdA, 50PLUS en EENLokaal nog af om dat geld te gebruiken om de financiële situatie te verbeteren, want Venlo zit in zeer zwaar weer. Opvallend is volgens de lokale omroep ook dat ze met dit idee tegen hun eigen wethouder van financiën Ad Roest ingaan.

Buffer
Volgens de Venlose omroep raadt wethouder Roest het idee van de partijen af, omdat ze de anderhalf miljoen niet als meevaller moeten zien. 'Het is bedoeld als buffer en niet voor het doel dat de fracties hebben. We hebben dat bedrag bewust gereserveerd voor onzekerheden en substantiële opgaven die wij hebben', aldus Roest. De coalitiepartijen zien het geld liever naar sport- en cultuurverenigingen gaan. De gemeente heeft eerder aangegeven daar flink op te willen bezuinigen.

Lees meer: Begroting Venlo: Zwembad dicht, snijden in cultuur

Doordrukken
Ondanks het advies van de wethouder zullen de coalitiefracties hun idee doordrukken: 'We zullen de wethouder in dat geval overrulen. Wij gaan als gemeenteraad over de financiën, niet de wethouder', zegt fractievoorzitter Hay Janssen van de PvdA tegen de lokale omroep. Oppositiepartij PVV zou de actie van de coalitiepartijen opvatten als een motie van wantrouwen richting het college van B&W. 'Volgens mij zien de partijen zichzelf niet meer terug in het eigen college.'

Vrijdag gaan de begrotingsbehandelingen verder en valt er een besluit.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen