Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politieke clash in Venlo om terugdraaien bezuinigingen

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 17:05

De coalitiepartijen in Venlo willen een meevaller van anderhalf miljoen gebruiken om bezuinigingen op sport en cultuur terug te draaien en staan daarmee recht tegenover hun eigen wethouder.

Dat meldt Omroep Venlo.

Afraden
Venlo had een meevaller van het Rijk. Twee keer per jaar krijgen gemeenten geld van de Rijksoverheid en Venlo hield daar in september anderhalf miljoen euro aan over.
In het coalitieakkoord spraken GroenLinks, SP, PvdA, 50PLUS en EENLokaal nog af om dat geld te gebruiken om de financiële situatie te verbeteren, want Venlo zit in zeer zwaar weer. Opvallend is volgens de lokale omroep ook dat ze met dit idee tegen hun eigen wethouder van financiën Ad Roest ingaan.

Buffer
Volgens de Venlose omroep raadt wethouder Roest het idee van de partijen af, omdat ze de anderhalf miljoen niet als meevaller moeten zien. 'Het is bedoeld als buffer en niet voor het doel dat de fracties hebben. We hebben dat bedrag bewust gereserveerd voor onzekerheden en substantiële opgaven die wij hebben', aldus Roest. De coalitiepartijen zien het geld liever naar sport- en cultuurverenigingen gaan. De gemeente heeft eerder aangegeven daar flink op te willen bezuinigen.

Lees meer: Begroting Venlo: Zwembad dicht, snijden in cultuur

Doordrukken
Ondanks het advies van de wethouder zullen de coalitiefracties hun idee doordrukken: 'We zullen de wethouder in dat geval overrulen. Wij gaan als gemeenteraad over de financiën, niet de wethouder', zegt fractievoorzitter Hay Janssen van de PvdA tegen de lokale omroep. Oppositiepartij PVV zou de actie van de coalitiepartijen opvatten als een motie van wantrouwen richting het college van B&W. 'Volgens mij zien de partijen zichzelf niet meer terug in het eigen college.'

Vrijdag gaan de begrotingsbehandelingen verder en valt er een besluit.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen