Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politieke clash in Venlo om terugdraaien bezuinigingen

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 17:05

De coalitiepartijen in Venlo willen een meevaller van anderhalf miljoen gebruiken om bezuinigingen op sport en cultuur terug te draaien en staan daarmee recht tegenover hun eigen wethouder.

Dat meldt Omroep Venlo.

Afraden
Venlo had een meevaller van het Rijk. Twee keer per jaar krijgen gemeenten geld van de Rijksoverheid en Venlo hield daar in september anderhalf miljoen euro aan over.
In het coalitieakkoord spraken GroenLinks, SP, PvdA, 50PLUS en EENLokaal nog af om dat geld te gebruiken om de financiële situatie te verbeteren, want Venlo zit in zeer zwaar weer. Opvallend is volgens de lokale omroep ook dat ze met dit idee tegen hun eigen wethouder van financiën Ad Roest ingaan.

Buffer
Volgens de Venlose omroep raadt wethouder Roest het idee van de partijen af, omdat ze de anderhalf miljoen niet als meevaller moeten zien. 'Het is bedoeld als buffer en niet voor het doel dat de fracties hebben. We hebben dat bedrag bewust gereserveerd voor onzekerheden en substantiële opgaven die wij hebben', aldus Roest. De coalitiepartijen zien het geld liever naar sport- en cultuurverenigingen gaan. De gemeente heeft eerder aangegeven daar flink op te willen bezuinigen.

Lees meer: Begroting Venlo: Zwembad dicht, snijden in cultuur

Doordrukken
Ondanks het advies van de wethouder zullen de coalitiefracties hun idee doordrukken: 'We zullen de wethouder in dat geval overrulen. Wij gaan als gemeenteraad over de financiën, niet de wethouder', zegt fractievoorzitter Hay Janssen van de PvdA tegen de lokale omroep. Oppositiepartij PVV zou de actie van de coalitiepartijen opvatten als een motie van wantrouwen richting het college van B&W. 'Volgens mij zien de partijen zichzelf niet meer terug in het eigen college.'

Vrijdag gaan de begrotingsbehandelingen verder en valt er een besluit.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen