Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke chaos in Bergen nog niet ten einde

Geplaatst opdinsdag 26 december 2017 - 20:35

De chaos in politiek Bergen is compleet nu er ook onrust is bij oppositiepartij KERN.

Raadsleden Rolf Krijnen en Peter Loermans stappen uit de partij na onenigheid met fractievoorzitter Frans Camps. De twee raadsleden gaan beiden als eenmansfractie verder.

Persconferentie
In een persconferentie lichten ze woensdag hun besluit toe. Het is geen geheim dat het al geruime tijd niet botert in de fractie van KERN.

Stuurloos
Voor burgemeester Manon Pelzer is het nu definitief een stuurloze gemeente geworden, omdat de enige twee wethouders ook al zijn vertrokken na politiek tumult. Pelzer is voorlopig de enige bestuurlijke kapitein op het schip.

Lees ook: Crisis in Bergen compleet: ook laatste wethouder weg

Nieuwe coalitie
De dissidente fractieleden willen iedere partij in een nieuwe coalitie steunen, inclusief hun oude partij KERN. Maar ze stellen als voorwaarde dat Frans Camps het veld ruimt als fractievoorzitter en geen wethouder wordt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen