Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke carrière zitzak-raadslid Kerkrade wankelt

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 6:51

Als CDA-raadslid Mark Meijer uit Kerkrade meer op zijn kerfstok heeft dan het slepen met een zitzak, is het einde verhaal voor hem in de gemeentepolitiek.

Dat blijkt uit een rondgang langs de verschillende fracties in de Kerkraadse raad.

Gelogen
Meijer heeft gelogen over de reden waarom hij tijdens Pinkpop werd opgepakt en een nacht in de cel werd gegooid. Hij verklaarde dat hij, als een soort kwajongensstreek, een zitzak naar de camping mee wilde nemen.

Maar uit onderzoek van De Limburger bleek woensdag dat Meijer samen met drie anderen wordt hij verdacht van het stelen van drie zitzakken, 48 blikjes mixdrank en 6 flessen roséwijn.

Lees ook: CDA-raadslid Meijer loog over diefstal op Pinkpop

Vertrouwen
CDA-fractievoorzitter Annemie Housen-Donners wil niet reageren zolang het onderzoek nog loopt. "Ik wil de resultaten afwachten. Vooralsnog hebben wij vertrouwen in hem. Maar als dit via de officiële kanalen wordt bevestigd, dan is het een ander verhaal." Fractievoorzitter Winand Heijltjes van Burgerbelangen, de grootste partij in Kerkrade, is geschokt. "Als dit waar is, dan verandert dat de hele situatie. Politiek gezien wordt het dan moeilijk om Meijer te handhaven."

Een cartoon die op Twitter circuleert.

Kwalijk
VVD-leider Wim de Groot vindt dat Meijer nog niet veroordeeld moet worden. "Maar als dit waar is, dan is dat ontzettend kwalijk en moet hij zijn conclusies trekken." Ons Kerkrade-fractievoorzitter Harm Jacobs: "Als dit verhaal klopt, dan ben ik er klaar mee."

En SP-fractievoorzitter Marianne Laumann: "Op dit moment kan ik er nog niet veel mee, want het is niet bewezen. Als dit waar is, dan moet hij zijn conclusies trekken en zijn zetel inleveren."

Lees het complete verhaal over Mark Meijer bij De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

CDA Kerkrade wacht onderzoek af naar verdacht raadslid
CDA in gesprek over toekomst zitzak-raadslid Meijer
Zitzak-raadslid mag van CDA nadenken over toekomst
Mark Meijer vertrekt uit raad Kerkrade na diefstal en leugen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen