Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Venlo gaat 'onorthodox' zelf op zoek naar geld

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 11:58

D66, VVD, PvdA en LokaleDemocraten gaan de komende maanden binnen de Venlose begroting op zoek naar geld.

"Nog voor de begroting willen we inzichtelijk hebben waar nog ruimte is", zegt D66-fractievoorzitter Frans Aerts, die het initiatief nam voor een werkgroep.

Onorthodox
Aerts kwam met het idee tijdens de behandeling van de kadernota. Die stond vol met plannen van het Venlose college, maar geld voor al dat nieuwe beleid is er niet. "Het college had in de kadernota dekking moeten zoeken, maar heeft dat niet gedaan. Laten we dan zelf aan de slag gaan en op een onorthodoxe manier geld zoeken binnen de bestaande begroting. Anders hebben we als gemeenteraad volgend jaar weer niets te doen", aldus Aerts.

A-politiek
De werkgroep moet volgens de D66-leider a-politiek te werk gaan. "Wij moeten alleen aangeven waar mogelijkheden zijn, het is vervolgens aan de verschillende partijen om de beslissen of dat ook gebeurd."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Partijleider Geeratz (D66) verlaat Venlose politiek
Venlo gaat megaclaim neerleggen bij het Rijk
Financiële positie Venlo blijft wankel
Venlose politiek twijfelt aan miljoenenplan Fort van Venlo
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen