Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Venlo gaat 'onorthodox' zelf op zoek naar geld

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 11:58

D66, VVD, PvdA en LokaleDemocraten gaan de komende maanden binnen de Venlose begroting op zoek naar geld.

"Nog voor de begroting willen we inzichtelijk hebben waar nog ruimte is", zegt D66-fractievoorzitter Frans Aerts, die het initiatief nam voor een werkgroep.

Onorthodox
Aerts kwam met het idee tijdens de behandeling van de kadernota. Die stond vol met plannen van het Venlose college, maar geld voor al dat nieuwe beleid is er niet. "Het college had in de kadernota dekking moeten zoeken, maar heeft dat niet gedaan. Laten we dan zelf aan de slag gaan en op een onorthodoxe manier geld zoeken binnen de bestaande begroting. Anders hebben we als gemeenteraad volgend jaar weer niets te doen", aldus Aerts.

A-politiek
De werkgroep moet volgens de D66-leider a-politiek te werk gaan. "Wij moeten alleen aangeven waar mogelijkheden zijn, het is vervolgens aan de verschillende partijen om de beslissen of dat ook gebeurd."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Partijleider Geeratz (D66) verlaat Venlose politiek
Venlo gaat megaclaim neerleggen bij het Rijk
Financiële positie Venlo blijft wankel
Venlose politiek twijfelt aan miljoenenplan Fort van Venlo
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen