Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 7:25

Een voorstel om zelfvoorzienende hotelkamers te introduceren in Zuid-Limburg, kan rekenen op steun vanuit de politiek.

Dat meldt WijLimburg. De zogeheten eco-capsules zijn zelfvoorzienend doordat ze gebruik maken van een eigen windmolen, waterzuiveringsinstallatie en eigen zonnepanelen. Bovendien kunnen ze overal worden neergezet.

Steun
Gedeputeerde Eric Geurts ondertekende samen met burgemeester Reg van Loo van de gemeente Vaals zondag in Reijmerstok een document waarin ze hun steun voor de plannen benadrukken. Daarnaast heeft burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade al aangegeven achter de ideeën te staan.

80.000 euro
De plannen zijn een initiatief van Boris Zinzen en Rik Crutzen, beiden verbonden aan de Universiteit Maastricht en Brightlands Campus Heerlen, en ondernemer André Köppen. Het is bedoeling dat in 2019 de eerste drie hotelkamers verrijzen. Die zouden zo'n 80.000 euro per stuk kosten.

Toegevoegde waarde
Volgens het drietal zijn de zelfvoorzienende hotelkamers een toegevoegde waarde voor het toerisme in de provincie. Bij de hopoogst van bierbrouwer Gulpener in Reijmerstok werd zondag de eerste eco-capsule onthuld.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen