Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 7:25

Een voorstel om zelfvoorzienende hotelkamers te introduceren in Zuid-Limburg, kan rekenen op steun vanuit de politiek.

Dat meldt WijLimburg. De zogeheten eco-capsules zijn zelfvoorzienend doordat ze gebruik maken van een eigen windmolen, waterzuiveringsinstallatie en eigen zonnepanelen. Bovendien kunnen ze overal worden neergezet.

Steun
Gedeputeerde Eric Geurts ondertekende samen met burgemeester Reg van Loo van de gemeente Vaals zondag in Reijmerstok een document waarin ze hun steun voor de plannen benadrukken. Daarnaast heeft burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade al aangegeven achter de ideeën te staan.

80.000 euro
De plannen zijn een initiatief van Boris Zinzen en Rik Crutzen, beiden verbonden aan de Universiteit Maastricht en Brightlands Campus Heerlen, en ondernemer André Köppen. Het is bedoeling dat in 2019 de eerste drie hotelkamers verrijzen. Die zouden zo'n 80.000 euro per stuk kosten.

Toegevoegde waarde
Volgens het drietal zijn de zelfvoorzienende hotelkamers een toegevoegde waarde voor het toerisme in de provincie. Bij de hopoogst van bierbrouwer Gulpener in Reijmerstok werd zondag de eerste eco-capsule onthuld.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen