Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 7:25

Een voorstel om zelfvoorzienende hotelkamers te introduceren in Zuid-Limburg, kan rekenen op steun vanuit de politiek.

Dat meldt WijLimburg. De zogeheten eco-capsules zijn zelfvoorzienend doordat ze gebruik maken van een eigen windmolen, waterzuiveringsinstallatie en eigen zonnepanelen. Bovendien kunnen ze overal worden neergezet.

Steun
Gedeputeerde Eric Geurts ondertekende samen met burgemeester Reg van Loo van de gemeente Vaals zondag in Reijmerstok een document waarin ze hun steun voor de plannen benadrukken. Daarnaast heeft burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade al aangegeven achter de ideeën te staan.

80.000 euro
De plannen zijn een initiatief van Boris Zinzen en Rik Crutzen, beiden verbonden aan de Universiteit Maastricht en Brightlands Campus Heerlen, en ondernemer André Köppen. Het is bedoeling dat in 2019 de eerste drie hotelkamers verrijzen. Die zouden zo'n 80.000 euro per stuk kosten.

Toegevoegde waarde
Volgens het drietal zijn de zelfvoorzienende hotelkamers een toegevoegde waarde voor het toerisme in de provincie. Bij de hopoogst van bierbrouwer Gulpener in Reijmerstok werd zondag de eerste eco-capsule onthuld.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen