Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 5:59

De Kerkraadse politiek wil dat de gemeente een soort reservepotje gaat aanleggen voor het geval Roda JC failliet gaat.

Als dat namelijk gebeurt en er komt geen nieuwe huurder dan zit de gemeente als eigenaar van het stadion met een strop van 19 miljoen euro. Dat is het bedrag dat nog niet is afgelost.

Indekken
De partij Ons Kerkrade pleit dan ook nu al voor het nemen van maatregelen zodat de gemeente zich al deels kan indekken tegen een mogelijk verlies. Fractievoorzitter John Roland vindt het, gezien de huidige financieel belabberde situatie bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, niet onwaarschijnlijk dat Roda het niet gaat redden.

Proactief
Vorig jaar kon een faillissement ternauwernood worden afgewend nadat eigenaar Frits Schrouff nog eens acht miljoen euro investeerde na aandringen van een groep ondernemers. "We hebben weer uitstel gegeven van betaling van de huur en de huur weer verlaagd maar dat kunnen we niet blijven doen. We moeten proactief zijn en nadenken om een potje te kweken. Want stel dat je dat nu moet doen, dan denk ik dat je onder curatele van de provincie komt te staan, want dat geld heeft de gemeente niet. We zijn niet tegen Roda, maar voor de burgers van Kerkrade en niet alleen de fans van Roda."

Maandagavond wordt het plan om een reserve aan te leggen besproken in een commissievergadering. In diezelfde vergadering komt Bert Peels van Samen Roda JC, een groep ondernemers die voorheen de G7 vormde, een update geven van de financiƫle situatie bij Roda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen