Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 5:59

De Kerkraadse politiek wil dat de gemeente een soort reservepotje gaat aanleggen voor het geval Roda JC failliet gaat.

Als dat namelijk gebeurt en er komt geen nieuwe huurder dan zit de gemeente als eigenaar van het stadion met een strop van 19 miljoen euro. Dat is het bedrag dat nog niet is afgelost.

Indekken
De partij Ons Kerkrade pleit dan ook nu al voor het nemen van maatregelen zodat de gemeente zich al deels kan indekken tegen een mogelijk verlies. Fractievoorzitter John Roland vindt het, gezien de huidige financieel belabberde situatie bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, niet onwaarschijnlijk dat Roda het niet gaat redden.

Proactief
Vorig jaar kon een faillissement ternauwernood worden afgewend nadat eigenaar Frits Schrouff nog eens acht miljoen euro investeerde na aandringen van een groep ondernemers. "We hebben weer uitstel gegeven van betaling van de huur en de huur weer verlaagd maar dat kunnen we niet blijven doen. We moeten proactief zijn en nadenken om een potje te kweken. Want stel dat je dat nu moet doen, dan denk ik dat je onder curatele van de provincie komt te staan, want dat geld heeft de gemeente niet. We zijn niet tegen Roda, maar voor de burgers van Kerkrade en niet alleen de fans van Roda."

Maandagavond wordt het plan om een reserve aan te leggen besproken in een commissievergadering. In diezelfde vergadering komt Bert Peels van Samen Roda JC, een groep ondernemers die voorheen de G7 vormde, een update geven van de financiële situatie bij Roda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen