Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 5:59

De Kerkraadse politiek wil dat de gemeente een soort reservepotje gaat aanleggen voor het geval Roda JC failliet gaat.

Als dat namelijk gebeurt en er komt geen nieuwe huurder dan zit de gemeente als eigenaar van het stadion met een strop van 19 miljoen euro. Dat is het bedrag dat nog niet is afgelost.

Indekken
De partij Ons Kerkrade pleit dan ook nu al voor het nemen van maatregelen zodat de gemeente zich al deels kan indekken tegen een mogelijk verlies. Fractievoorzitter John Roland vindt het, gezien de huidige financieel belabberde situatie bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, niet onwaarschijnlijk dat Roda het niet gaat redden.

Proactief
Vorig jaar kon een faillissement ternauwernood worden afgewend nadat eigenaar Frits Schrouff nog eens acht miljoen euro investeerde na aandringen van een groep ondernemers. "We hebben weer uitstel gegeven van betaling van de huur en de huur weer verlaagd maar dat kunnen we niet blijven doen. We moeten proactief zijn en nadenken om een potje te kweken. Want stel dat je dat nu moet doen, dan denk ik dat je onder curatele van de provincie komt te staan, want dat geld heeft de gemeente niet. We zijn niet tegen Roda, maar voor de burgers van Kerkrade en niet alleen de fans van Roda."

Maandagavond wordt het plan om een reserve aan te leggen besproken in een commissievergadering. In diezelfde vergadering komt Bert Peels van Samen Roda JC, een groep ondernemers die voorheen de G7 vormde, een update geven van de financiële situatie bij Roda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen