Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek sceptisch over asbestprogramma Prevoo

Geplaatst opvrijdag 18 november 2016 - 21:31

In de provinciale politiek leeft flinke scepsis over de voorbeeldprojecten in het actieprogramma Asbest en Energie van SP-gedeputeerde Daan Prevoo.

In een statencommissie kwam er forse kritiek van zowel oppositie als coalitie. Vanaf 1 januari 2024 zijn asbestdaken verboden.Het provinciebestuur wil het verwijderen van die daken koppelen aan verduurzaming, bijvoorbeeld via zonnepanelen of het opwekken van groene energie.

Voorbeeldprojecten
Gedeputeerde Prevoo zet daarbij in op vier voorbeeldprojecten ; in een woonwijk, bij boeren, bij bedrijven en bij monumentale panden. Maar onder andere fractievoorzitter Carla Brugman van GroenLinks heeft er niet veel vertrouwen in. "Ondanks de grote woorden van de gedeputeerde in de media, kan ik weinig met het actieprogramma. Het is alleen leuk en gezellig", zei Brugman.

Speeltje
Jos van Rey van de Volkspartij Limburg typeerde het als prachtige verhalen. Iedere gedeputeerde moet kennelijk een speeltje hebben om in de publiciteit op te vallen, zei hij. Coalitiepartij D66 stelde dat de provincie nog nergens staat omdat ze nog niet weet of de beoogde partijen ook mee willen doen. "De richting is goed maar het moet echt sneller", stelde statenlid Hans van Wageningen.

Stappen
De SP geloofde wel in de voorbeeldprojecten van de eigen gedeputeerde en vond ze ook duidelijk. Toch noemde ook fractievoorzitter Bram Schaminee het essentieel dat echte stappen vooruit worden gezet. In het voorjaar wil de SP daarover worden bijgepraat tijdens een werkconferentie.

SP-gedeputeerde Daan Prevoo kan pas in de volgende commissievergadering reageren op de kritiek. Daar was in de vergadering van vrijdag geen tijd meer voor.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar hergebruik asbest voor de zomer klaar
Gedeputeerde: geen twijfel over plan asbestsanering
Loket voor asbestvragen
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen