Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek sceptisch over asbestprogramma Prevoo

Geplaatst opvrijdag 18 november 2016 - 21:31

In de provinciale politiek leeft flinke scepsis over de voorbeeldprojecten in het actieprogramma Asbest en Energie van SP-gedeputeerde Daan Prevoo.

In een statencommissie kwam er forse kritiek van zowel oppositie als coalitie. Vanaf 1 januari 2024 zijn asbestdaken verboden.Het provinciebestuur wil het verwijderen van die daken koppelen aan verduurzaming, bijvoorbeeld via zonnepanelen of het opwekken van groene energie.

Voorbeeldprojecten
Gedeputeerde Prevoo zet daarbij in op vier voorbeeldprojecten ; in een woonwijk, bij boeren, bij bedrijven en bij monumentale panden. Maar onder andere fractievoorzitter Carla Brugman van GroenLinks heeft er niet veel vertrouwen in. "Ondanks de grote woorden van de gedeputeerde in de media, kan ik weinig met het actieprogramma. Het is alleen leuk en gezellig", zei Brugman.

Speeltje
Jos van Rey van de Volkspartij Limburg typeerde het als prachtige verhalen. Iedere gedeputeerde moet kennelijk een speeltje hebben om in de publiciteit op te vallen, zei hij. Coalitiepartij D66 stelde dat de provincie nog nergens staat omdat ze nog niet weet of de beoogde partijen ook mee willen doen. "De richting is goed maar het moet echt sneller", stelde statenlid Hans van Wageningen.

Stappen
De SP geloofde wel in de voorbeeldprojecten van de eigen gedeputeerde en vond ze ook duidelijk. Toch noemde ook fractievoorzitter Bram Schaminee het essentieel dat echte stappen vooruit worden gezet. In het voorjaar wil de SP daarover worden bijgepraat tijdens een werkconferentie.

SP-gedeputeerde Daan Prevoo kan pas in de volgende commissievergadering reageren op de kritiek. Daar was in de vergadering van vrijdag geen tijd meer voor.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar hergebruik asbest voor de zomer klaar
Gedeputeerde: geen twijfel over plan asbestsanering
Loket voor asbestvragen
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen