Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Roermond praat pas na jaarwisseling over Van Rey

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 18:18

De gemeenteraad van Roermond praat pas na de jaarwisseling over de situatie rondom Jos van Rey. De oud-wethouder werd woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens corruptie.

De coalitiepartijen in Roermond eisen dat Van Rey zelf zijn zetel opgeeft.

Lees ook: Coalitie Roermond vraagt Van Rey terug te treden

Te kort dag
Donderdagavond staat er een reguliere raadsvergadering gepland. "Maar het is te kort dag om de ruim vijftig pagina's tellende uitspraak goed te bestuderen", zegt CDA-voorman Marc
Breugelmans na afloop van een overleg waarbij alle fractievoorzitters aanwezig waren.

Middelen
"De coalitiepartijen blijven van mening dat Van
Rey of de LVR zouden moeten besluiten dat hij opstapt. De raad heeft die middelen niet. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar komen de fracties samen om te bepalen of we er na de jaarwisseling nog op terugkomen in de gemeenteraad. Die kans is reëel."

Integer
​Breugelmans vindt dat het bestuur integer moet kunnen handelen: "We doen een dringend en klemmend beroep op Van Rey zelf. Want de enige die aan zet is is van Rey. Maar ook zijn partij. Om hier op een hele wijze en verstandige manier mee om te gaan. "

Statement
Burgemeester Rianne Donders van Roermond zal aan het begin van de raadsvergadering een statement namens de gemeente voorlezen. Zij zal dan met name aangeven dat met de veroordeling een langslepende affaire tot een eind komt.

Inmiddels heeft gouverneur Theo Bovens aangegeven dat hij de Provinciale Integriteitscommissie advies vraagt over hoe om te gaan met de positie van Van Rey.

Lees ook: Bovens wil advies van integriteitscommissie over Van Rey

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen