Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Roermond praat pas na jaarwisseling over Van Rey

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 18:18

De gemeenteraad van Roermond praat pas na de jaarwisseling over de situatie rondom Jos van Rey. De oud-wethouder werd woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens corruptie.

De coalitiepartijen in Roermond eisen dat Van Rey zelf zijn zetel opgeeft.

Lees ook: Coalitie Roermond vraagt Van Rey terug te treden

Te kort dag
Donderdagavond staat er een reguliere raadsvergadering gepland. "Maar het is te kort dag om de ruim vijftig pagina's tellende uitspraak goed te bestuderen", zegt CDA-voorman Marc
Breugelmans na afloop van een overleg waarbij alle fractievoorzitters aanwezig waren.

Middelen
"De coalitiepartijen blijven van mening dat Van
Rey of de LVR zouden moeten besluiten dat hij opstapt. De raad heeft die middelen niet. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar komen de fracties samen om te bepalen of we er na de jaarwisseling nog op terugkomen in de gemeenteraad. Die kans is reëel."

Integer
​Breugelmans vindt dat het bestuur integer moet kunnen handelen: "We doen een dringend en klemmend beroep op Van Rey zelf. Want de enige die aan zet is is van Rey. Maar ook zijn partij. Om hier op een hele wijze en verstandige manier mee om te gaan. "

Statement
Burgemeester Rianne Donders van Roermond zal aan het begin van de raadsvergadering een statement namens de gemeente voorlezen. Zij zal dan met name aangeven dat met de veroordeling een langslepende affaire tot een eind komt.

Inmiddels heeft gouverneur Theo Bovens aangegeven dat hij de Provinciale Integriteitscommissie advies vraagt over hoe om te gaan met de positie van Van Rey.

Lees ook: Bovens wil advies van integriteitscommissie over Van Rey

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen