Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Roermond praat pas na jaarwisseling over Van Rey

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 18:18

De gemeenteraad van Roermond praat pas na de jaarwisseling over de situatie rondom Jos van Rey. De oud-wethouder werd woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens corruptie.

De coalitiepartijen in Roermond eisen dat Van Rey zelf zijn zetel opgeeft.

Lees ook: Coalitie Roermond vraagt Van Rey terug te treden

Te kort dag
Donderdagavond staat er een reguliere raadsvergadering gepland. "Maar het is te kort dag om de ruim vijftig pagina's tellende uitspraak goed te bestuderen", zegt CDA-voorman Marc
Breugelmans na afloop van een overleg waarbij alle fractievoorzitters aanwezig waren.

Middelen
"De coalitiepartijen blijven van mening dat Van
Rey of de LVR zouden moeten besluiten dat hij opstapt. De raad heeft die middelen niet. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar komen de fracties samen om te bepalen of we er na de jaarwisseling nog op terugkomen in de gemeenteraad. Die kans is reëel."

Integer
​Breugelmans vindt dat het bestuur integer moet kunnen handelen: "We doen een dringend en klemmend beroep op Van Rey zelf. Want de enige die aan zet is is van Rey. Maar ook zijn partij. Om hier op een hele wijze en verstandige manier mee om te gaan. "

Statement
Burgemeester Rianne Donders van Roermond zal aan het begin van de raadsvergadering een statement namens de gemeente voorlezen. Zij zal dan met name aangeven dat met de veroordeling een langslepende affaire tot een eind komt.

Inmiddels heeft gouverneur Theo Bovens aangegeven dat hij de Provinciale Integriteitscommissie advies vraagt over hoe om te gaan met de positie van Van Rey.

Lees ook: Bovens wil advies van integriteitscommissie over Van Rey

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen