Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Maastricht eist veilig carnaval

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 6:33

Politici in Maastricht maken zich zorgen over de veiligheid en openbare orde tijdens carnaval en andere grote evenementen in de stad.

Aanleiding zijn de hoog opgelaaide discussies na de recente gebeurtenissen in Keulen en andere Duitse steden. Tijdens de viering van oud op nieuw werden vrouwen daar op grote schaal aangerand en beroofd door mannen van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst.

Adequaat
Volksvertegenwoordigers in Maastricht zeggen beducht te zijn voor de veiligheidsrisico’s tijdens grote publieksevenementen en met name het aanstaande carnaval. Zo vroeg CDA-fractieleidster Vivianne Heijnen zich dinsdagavond tijdens de raadsvergadering af "in hoeverre politie en stadsbestuur in staat zijn adequaat te opereren" wanneer zich ongeregeldheden en calamiteiten voordoen zoals in Keulen.

Keihard optreden
"Op zo’n moment zullen er voldoende politie en andere medewerkers op de been moeten zijn om ieders veiligheid te waarborgen. Duidelijk is dat dit soort gedrag volstrekt ontoelaatbaar is. Daartegen moet ter plekke en onmiddellijk keihard worden opgetreden", waarschuwde Heijnen. "Laten we vooral niet de fout maken door weg te kijken."

Begrip
In een reactie toonde burgemeester Annemarie Penn-te Strake begrip voor de ongerustheid. Ze benadrukte dat politie, justitie en gemeente al een tijd volop bezig zijn met de voorbereidingen van carnaval. Ook gaf ze aan dat er onder meer een zogeheten 'crowdmanagementanalyse' wordt opgesteld. "Op basis daarvan weten we waar en wanneer het in de stad het drukst is. De politie-inzet wordt daar dan geïntensiveerd. En indien nodig kunnen we rekenen op extra capaciteit uit andere regio’s."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vleisboeket slaat handen ineen met politie
Bufferzone moet 11devande11de in goede banen leiden
11devande11de carnaval
Geen plaats voor nieuwe initiatieven aftrap vastelaovend
Elf aangiften van zakkenrollerij op 11devande11de
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen