Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Maastricht buigt zich over staand drinken

Geplaatst opdinsdag 11 februari 2020 - 18:48

Staand drinken moet weer mogen op het terras in Maastricht. Dinsdagavond dienen zes partijen een motie in om de regels te versoepelen.

Tegenstanders van de motie willen dat alles blijft zoals het is. "Zittend drinken zorgt voor minder overlast."

1500 euro boete
De eigenaar van Café Zondag weet eigenlijk al niet beter. Op het terras mogen klanten al jaren niet meer, rechtop, een glas bier nuttigen. Leuk is het nooit geweest zo'n terrasregel. "Op drukke avonden moet je klanten als een politie-agent corrigeren. En dat in verschillende talen," vertelt Willem Hermans die ooit een boete van 1500 euro kreeg omdat klanten niet zaten, maar stonden te drinken.

Proefperiode
Het wordt hoog tijd om de regels te versoepelen vindt Gabriëlle Heine. Ze is CDA-raadslid . Samen met Alexander Lurvink (Groep Alexander Lurvink) dient ze een motie in. "Gesteund door nog vier andere partijen." De bedoeling is om een proefperiode in te stellen. Kijken of het werkt. Voorwaardelijk staand drinken.

Overlast
Bewonersorganisaties hopen dat de motie sneuvelt in de raad. Marijke van Lierop vertegenwoordigt het Jekerkwartier. "Ik sta zeker niet alleen in dit verhaal. Er zijn wel 25 verschillende bewoners-collectieven in Maastricht die overlast vrezen al de regels versoepelen." Volgens Marijke van Lierop maakt staand drinken meer herrie: "Staan doe je vaak in een groep. Dan wordt het al snel luidruchtig. Als je zit dan praat je meestal wat rustiger."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen