Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiek Leudal uit zomerslaap door vragen CDA

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2015 - 16:43

Hartje zomer is er toch nog wat politieke opwinding ontstaan in Leudal.

Aanleiding is een serie van drie interviews in het weekblad 1Leudal. Daarin worden de fractievoorzitters van de drie kleinste partijen in de gemeenteraad ondervraagd.

Verkeerde keelgat
Dat schoot het CDA, een van de grotere partijen, in het verkeerde keelgat. Zodanig zelfs dat de christendemocraten de zaak schriftelijk aankaartten bij het college van Burgemeester en Wethouders.

CDA-fractievoorzitter Peter van Melick wil weten wat de afspraken zijn tussen de gemeente en de redactie van 1Leudal, over de lokale politieke berichtgeving. Volgens coalitiepartij CDA komt namelijk vooral de oppositie in het weekblad aan bod.

Geld
Verder vraagt Van Melick hoeveel geld de gemeente jaarlijks aan het weekblad overmaakt om gemeentelijke stukken geplaatst te krijgen.

D66 verbaasd
D66 is verbaasd over de vragenstellerij van het CDA. Fractievoorzitter Rens Raemakers noemt het 'ongelooflijk' dat het CDA raadsvragen stelt over redactionele beleid van het weekblad. 'Persvrijheid?' voegt hij er vragend aan toe.

'Beantwoording'
D66 steekt daarnaast de draak met de actie van het CDA. Op zijn website 'beantwoordt' D66 de vragen alvast namens het college. Er staat onder meer:

"Wij vinden het schandalig dat de media zoveel aandacht durven te besteden aan negatieve raadsvragen over bibliotheken, accommodaties en openbaar groen. Het gaat in Leudal erg goed en het zou de media sieren als zij de succesverhalen eens wat meer in beeld brengen. De wethouders staan klaar voor een interview! Wel willen zij vooraf even de vragen weten, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden. Vragen over de oppositie mogen helaas niet gesteld worden."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Vaten met drugsafval in Zuid-Willemsvaart bij Nederweert, 10 okt 2014
CDA: 'Eén miljoen tegen drugsdumpingen niet genoeg'
Raadsleden Bergen lopen weg na 'poppenkast' in raadszaal
Aantal CDA-burgemeesters in Limburg daalt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen