Mest Mesthoop

'Aanpak mestverwerker America zaak van lange adem'

Gedeputeerde Robert Housmans (PVV) zegt zich er geregeld aan te ergeren dat het lang duurt voordat opgetreden kan worden tegen een bedrijf dat de milieuregels overtreedt.

mondkapje in winkel, shoppen, winkelen mondmasker (stock) _HD
Partijen Maastricht boos over winkelbesluit Tweede Kerstdag

De Maastrichtse raadsfracties van Partij Veilig Maastricht, PvdA en SAB vinden het geen goed idee dat de winkels in de stad op Tweede Kerstdag open mogen.

mondkapje in winkel, shoppen, winkelen mondmasker (stock) _HD
Maastricht komt winkeliers tegemoet: Tweede Kerstdag open

De gemeente Maastricht staat 'bij hoge uitzondering' toe dat de winkels op Tweede Kerstdag enkele uren open mogen zijn.

zonneweide, zonnepanelen, duurzame energie (stock)
Limburgs Parlement akkoord met verkoop grond energiepark

Het Limburgs Parlement gaat in meerderheid akkoord met de verkoop van 456 hectare provinciale grond aan de gemeente Bergen voor de ontwikkeling van energiepark Wells Meer.

nedcar
Provincie houdt vast aan randweg en uitbreiding VDL Nedcar

Het provinciebestuur houdt vast aan de uitbreidingsplannen van autofabriek VDL Nedcar in Born en de aanleg van een randweg.

Meerssen
Meerssen krijg twee wethouders van buiten

De gemeente Meerssen stevent af op een nieuw bestuur met twee wethouders van buitenaf.

gesloten (27 jul 2020)
Penn over maatregelen: 'We hebben het zelf verpest'

De strenge maatregelen die zijn afgekondigd om het coronavirus in te dammen, zijn ook voor het minder zwaar getroffen Zuid-Limburg van het grootste belang. "Anders zijn we over twee weken net zo rood als de rest van het land", zegt Annemarie Penn, burgemeester van Maastricht.

stock mondkapje tieners jongeren scholieren
Teruglezen: coronablog 13 oktober 2020

De coronacijfers lopen op en de ziekenhuizen krijgen het steeds drukker. Daarom kondigen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond in een persconferentie strengere maatregelen aan.

Hoogspanning elektriciteit stroom energie
FvD: 'Limburgse energieplannen te GroenLinksig'

De fractie van Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement vindt dat GroenLinks een te grote vinger in de pap heeft bij het opstellen van de twee plannen voor de overgang naar duurzame energie in Limburg.

stock coronavirus horeca gesloten
Kabinet komt met flinke aanscherping coronamaatregelen

Het kabinet maakt dinsdagavond bekend met welke maatregelen het de komende weken gaat proberen de opmars van het coronavirus een halt toe te roepen. Er zitten volgens ingewijden ingrijpende beperkingen aan te komen voor onder meer de horeca en de detailhandel.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten