Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiehond ontdekt doorrijder ongeval in tuinhuisje

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 10:03

Na een wilde achtervolging door Tegelen, heeft de politie de vermoedelijke veroorzaker van een ernstig ongeluk opgepakt. De man had zich in een tuinhuisje verschanst, maar werd dankzij een politiehond toch gevonden.

Agenten in burger kregen de man rond 1:15 uur in de smiezen bij een bedrijf in Tegelen.

Wilde achtervolging
Toen de man de agenten zag, ging hij er direct in zijn auto vandoor. Op de Kaldenkerkerweg ontaardde dat in een wilde achtervolging. Een gealarmeerde wijkagent probeerde de verdachte ter hoogte van de McDonalds te blokkeren, maar vanwege de veiligheid van het overige verkeer besloot hij de auto van de verdachte niet te rammen. De man wist via de middenberm de politieauto te omzeilen.

"Gelukkig was het in de woonwijk rustig op straat, want anders hadden we de achtervolging moeten staken in verband met de veiligheid", schrijft de wijkagent op Facebook.

Verstopt in tuinhuis
De achtervolging met meerdere politiewagens eindigde in de woonwijk met een crash: de verdachte botste tegen de gevel van een woning en ging er vervolgens te voet vandoor. Met behulp van politiehond Diesel werd de man uiteindelijk in het tuinhuisje ontdekt bij de woning waar hij tegenaan was gebotst.

De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij flink onder invloed was van alcohol.

Ernstig ongeval
De man wordt verdacht van het veroorzaken van een ernstig ongeluk zaterdagmiddag op de Kaldenkerkergrensweg waarbij twee fietsers zwaargewond raakten. De automobilist reed na het ongeval door zonder zich over de slachtoffers te ontfermen.

Lees ook: Automobilist rijdt door na aanrijding met fietsers

Omdat de politie een vermoeden had van de identiteit van de doorrijder, kon er specifiek naar hem gezocht worden. Of de man het ongeluk daadwerkelijk veroorzaakt heeft, wordt nog onderzocht.

Aanrijding Tegelen (28 maart 2020)
Foto: Keistadnieuws

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen