Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiehond bijt man bij aanhouding na poging ladingdiefstal

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 13:21

Een politiehond heeft een man uit Roemenië, die verdacht wordt van vernieling en poging tot ladingdiefstal, bij zijn aanhouding gebeten. De man was op de vlucht geslagen, bij de zoektocht werd een politiehond ingezet.

Dit meldt de politie. De man, werd samen met nog een landgenoot, zondagmorgen aangehouden nabij een tankstation op de Venloseweg in Oirlo. Hij raakte lichtgewond.

Lading te stelen
De aangehouden verdachten, twee mannen van 27 en 28 jaar uit Roemenië, hebben vermoedelijk bij ruim 20 vrachtwagens gaten in de dekzeilen gesneden om te kijken welke lading de vrachtwagens vervoerden. Volgens de politie met doel om lading te stelen.

Wit busje
Rond 2:00 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat zes tot acht personen zich verdacht ophielden rond een wit busje. Dit was tussen de vrachtwagens op parkeerplaats De Wuust. De politie zag vervolgens twee personen vluchten.

Gebeten
In een nabijgelegen sloot kon de politie al een verdachte inrekenen. Niet veel later, in een nabijgelegen weiland, werd een tweede verdachte aangehouden. Bij de zoektocht werd een politiehond ingezet, die een van de twee mannen heeft gebeten. De man raakte hierbij lichtgewond.

De andere verdachten zijn nog voortvluchtig. De politie heeft personenauto's in beslag genomen die mogelijk afkomstig zijn van de verdachten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen