Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiecontroles A76 effectief: aantal overtredingen gedaald

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 10:09

De politie hoeft op de A76, bij de werkzaamheden aan de Buitenring Parkstad Limburg, bijna niemand meer op de bon te slingeren.

In verband met de bouw van het turboverkeersplein voert de politie sinds begin oktober snelheidscontroles uit. Waar het percentage aan overtreders bij de eerste controle op drie procent lag, is dit nu gedaald naar bijna 0,0 procent.

Veiligheid
Tijdens de aanleg van het turboverkeersplein geldt tot medio 2019 een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Deze snelheidsverlaging is nodig vanwege de veiligheid van de wegwerkers en weggebruikers en voor de verkeersdoorstroming. In aanloop naar de werkzaamheden kondigde de politie de controles aan langs de A76 bij Schinnen/Nuth.

'Onopvallende camera's'
Naast de controles wordt er ook een test gedaan met zogenaamde 'onopvallende camera's'. De nieuwe flitsapparatuur wordt op dit moment al getest bij de werkzaamheden aan de Buitenring. De gloednieuwe flitsers zijn verborgen in een soort kleine witte aanhangwagens. In een paar dagen tijd werden al ruim 200 weggebruikers bekeurd. Ook zijn er camera's geplaatst die registreren of bestuurders rode kruizen negeren of met hun telefoon bezig zijn achter het stuur.

Lees ook: Nieuwe flitskast slingert bijna 200 voertuigen op de bon

De testperiode duurt een aantal maanden, waarna justitie beslist of de nieuwe flitsers ook daadwerkelijk ingevoerd gaan worden.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen