Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiechef wil na pensioen meedoen aan Heel Holland Bakt

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2020 - 8:06

De Limburgse politiechef Ingrid Schäfer-Poels wil na haar pensioen meedoen aan het populaire tv-programma Heel Holland Bakt.

Dat heeft Schäfer haar kinderen tenminste beloofd, zo zegt ze in een interview met expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken FAM!.

Nog geen pensioen
"Ik kan wel zeggen dat koken en bakken hobby’s van mij zijn, die ik helaas de laatste tijd weinig kan uitoefenen", zegt Schäfer. In plaats van zelf te kokkerellen kijkt ze samen met haar kinderen naar het immens populaire programma Heel Holland Bakt. "Ik heb beloofd dat ik ook mee ga doen als ik met pensioen ben. Eens kijken of het programma dan nog bestaat." Het duurt immers even voordat ze met pensioen gaat. "Ik ben pas 43 en heb het reuze naar m’n zin als politiechef", zegt ze.

Stoer uniform
Verder vertelt ze ook hoe haar werkdag uitziet. “Het is vooral heel veel overleggen met heel veel mensen. Mijn kinderen zwaaien me ’s morgens uit als ik wegga in mijn stoere uniform en ook zien ze mij wel eens op tv", zegt Schäfer. "Zij denken dat het heel spannend is wat ik doe. Maar meestal moet ik ze teleurstellen, want dan heb ik vooral gepraat met medewerkers, burgemeesters en partners.”

Lees ook: Politiechef: 'Wij zoeken niet alleen spierballen en snelheid'

Ingrid Schäfer-Poels is sinds 1 maart 2018 politiechef van Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen