Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiechef na avondklokrellen: 'Met ouders in gesprek'

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 8:37

Naar aanleiding van de avondklokrellen gaat de Limburgse politie het gesprek aan met de ouders van minderjarige relschoppers die zaterdag en zondag zijn opgepakt in Roermond, Stein en Venlo.

Dat zegt waarnemend politiechef Inge Godthelp maandagochtend in de L1 Nieuwsshow. "Waar zijn de ouders van die jongeren? Die hebben absoluut een rol. Zij weten ook dat er een avondklok is."

Gewond
Hoeveel raddraaiers er in het Limburgse zijn gearresteerd weet Godthelp nog niet. "Dat wordt in de loop van maandagochtend duidelijk." Bij de ongeregeldheden is in Venlo een agent gewond geraakt, door een steen die door een ruit is gevlogen.

Lees ook: Arrestaties en gewonde agent bij Limburgse avondklokrellen

Heftig
Godthelp geeft aan dat ze in zekere zin is verrast door de rellen. "De intensiteit waarmee het de afgelopen twee dagen gepaard is gegaan, vind ik erg heftig." Onderschat heeft de Limburgse politie de situatie niet, zegt de waarnemend politiechef. "We zijn goed geprepareerd, handhaven zichtbaar en intensief." Ze geeft er wel bij aan dat het sentiment tegen de coronamaatregelen in het algemeen en de avondklok in het bijzonder in de samenleving dusdanig is, dat de onvoorspelbaarheid een verrassend effect heeft.

Zwaar op de proef gesteld
De Limburgse politie-eenheid wordt volgens Godthelp zwaar op de proef gesteld. "Ik heb te doen met mijn collega's, zij zijn niet te benijden." Toch is zij ervan overtuigd dat de politie het gesprek aan moet blijven gaan met degenen die van plan zijn om rellen te schoppen. "Aan confrontaties hebben we niks."

Duidelijk als het moet
Tegelijkertijd begrijpt de waarnemend politiechef dat mensen die de beelden van de ongeregeldheden zien, willen dat er hard wordt ingegrepen. "Vriendelijk als het kan, duidelijk als het moet. Geweld tegen collega's accepteer ik sowieso niet."

Godthelp benadrukt dat het om een kleine groep relschoppers gaat. "Het merendeel van de Limburgers die tijdens de avondklok op straat is, heeft de boel op orde en een verklaring op zak."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen