Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiebureau Kerkrade hele weekend dicht na rammen pand

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 11:24

Het politiebureau in Kerkrade blijft het hele weekend gesloten, nadat vrijdagochtend iemand met een auto het pand heeft geramd.

Inwoners van Kerkrade moeten dit weekend uitwijken naar de bureaus in Brunssum of Heerlen, zo laat de politie via Twitter weten.

Rammen
Rond 5:00 uur reed iemand met een auto de hoofdingang van het politiebureau aan de Kerkradersteenweg binnen. In de auto lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om dat in brand te steken. Het bureau is beschadigd en is afgezet voor verder onderzoek.

Later is een 30-jarige Brunssumer opgepakt, nadat hij zich op het politiebureau in Heerlen had gemeld.

Lees ook: Brunssumer (30) opgepakt voor binnenrijden politiebureau

De omgeving van het bureau is wijd afgezet met linten. Het verkeer wordt omgeleid.

Video: L1

Hufterig gedrag
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vindt het "heel ernstig" dat een auto met daarin jerrycans een politiebureau in Kerkrade is ingereden. De politiek moet "keihard tegen dit soort hufterig gedrag ingaan", zo vindt hij. Dat er weer een actie tegen de politie lijkt te zijn, is kwalijk. "Daar ben ik heel fel over." Wel wil Grapperhaus het onderzoek afwachten voordat hij verdere conclusies trekt.

Verbijsterd
Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade is "verbijsterd" over de gebeurtenissen bij het politiebureau in haar gemeente. "In het bureau werken mensen die staan voor de veiligheid in de samenleving", zei ze vrijdagochtend. "De mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Dit vind ik ernstig!"

Video: L1/Track'88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen