Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiebond Zuid-Limburg blij met inzet marechaussee

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 20:36

Het kabinet gaat meer marechaussees inzetten voor de beveiliging van risicovolle objecten. Dat meldde RTL Nieuws woensdagavond.

Een wijs en logisch besluit. Zo reageert Piet Kroon van de Politiebond Zuid-Limburg op de inzet van marechaussees tegen de terreurdreiging.

Agenten
Nu gebeurt de bewaking grotendeels nog door agenten. De inzet van de marechaussee zorgt voor minder werkdruk bij de politie.

Hoge werkdruk
Politiebonden en gemeenten klaagden over de hoge werkdruk bij de politie vanwege de extra inzet. "Agenten horen thuis in de wijken om te zien en te horen wat daar gebeurt", zegt Kroon tegen L1. "Uit de contacten in de wijk krijgen agenten hun informatie. Misschien wel informatie die gebeurtenissen zoals in Frankrijk en België in de toekomst kan voorkomen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toenemend geweld tegen agenten in Limburg
Drie aanhoudingen in hennepkwekerijtje Weert
Man wordt uitgezet uit na snelheidsovertreding
Man met 74 onbetaalde boetes aangehouden in Roosteren
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen