Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiebond Zuid-Limburg blij met inzet marechaussee

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 20:36

Het kabinet gaat meer marechaussees inzetten voor de beveiliging van risicovolle objecten. Dat meldde RTL Nieuws woensdagavond.

Een wijs en logisch besluit. Zo reageert Piet Kroon van de Politiebond Zuid-Limburg op de inzet van marechaussees tegen de terreurdreiging.

Agenten
Nu gebeurt de bewaking grotendeels nog door agenten. De inzet van de marechaussee zorgt voor minder werkdruk bij de politie.

Hoge werkdruk
Politiebonden en gemeenten klaagden over de hoge werkdruk bij de politie vanwege de extra inzet. "Agenten horen thuis in de wijken om te zien en te horen wat daar gebeurt", zegt Kroon tegen L1. "Uit de contacten in de wijk krijgen agenten hun informatie. Misschien wel informatie die gebeurtenissen zoals in Frankrijk en België in de toekomst kan voorkomen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toenemend geweld tegen agenten in Limburg
Drie aanhoudingen in hennepkwekerijtje Weert
Man wordt uitgezet uit na snelheidsovertreding
Man met 74 onbetaalde boetes aangehouden in Roosteren
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen