Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiebond blij met ontslag van agent na cyberseks

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 14:36

Politiebond ACP is blij met het ontslag van een agent die cyberseks had met iemand die zich voordeed als een meisje van minderjarige leeftijd.

"Wij keuren de handelingen van de agent volledig af. En zijn blij met de vervolgstappen die zijn gezet", reageert de bond.

Onder werktijd
De agent van de politie Limburg is ontslagen nadat hij werd betrapt op seksuele handelingen via Skype. Dit deed de agent meerdere malen onder werktijd en in dienstkleding.

Lees ook: Politieman ontslagen na seks met '17-jarige' via Skype

Gesprek
Het ontslag van de man is het gesprek van de dag bij de bond. "Er wordt veel over gesproken. Het zijn collega's onder elkaar, die dit soort gedrag niet van een collega verwachten", vertelt Uschi Gerrits van politievakbond ACP.

Meisje van 17
Misdaadjournalist Peter R. de Vries deed maandenlang onderzoek naar de zaak, nadat hij de beelden in handen kreeg. Onlangs confronteerde hij de man ermee. Volgens Peter R. de Vries gaat het om een volwassen vrouw die zich tegenover de politieman op Skype voordeed als een meisje van 17.

"Het is een actie van een individu. 10.000 anderen zullen dit gedrag afkeuren. Daar staan veel collega's achter", aldus de bond.

Video: YouTube/ RTL Late Night

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politieman ontslagen na seks met '17-jarige' via Skype
Demonstrant doet aangifte tegen agent die camera afpakte
Politievlogger neemt kijkje in de keuken van eenheid Limburg
ANP
'Politiechef van Limburg verkast naar het noorden'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen