Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiebegeleiding voor bedreigde 'Jezus' Abbie Chalgoum

Geplaatst opzondag 16 augustus 2015 - 21:26

Acteur Abbie Chalgoum, die Jezus speelt in de Passiespelen in Tegelen, is zondag door de politie van het station begeleid.

De acteur wordt al een tijd bedreigd door een groepje Marokkaanse jongens. Die vielen hem op het treinstation van Tegelen een aantal keren lastig en slingerden scheldwoorden en bedreigingen naar zijn hoofd. Chalgoum deed daarop aangifte bij de politie.

Bizar
Zondag werd de acteur, die door het jaar heen werkt als economieleraar, voor het eerst door de politie begeleid naar het Passiespelen-terrein. "Ik stap de trein uit en toen stopte er ineens een politiewagen en die zegt van: Abbie, we hebben een aantal rondjes gereden en er is niets aan de hand", vertelt Chalgoum aan L1. "Het geeft een heel fijn gevoel. Maar aan de andere kant is het bizar dat zoiets moet."

Veilig gevoel
De bedreigingen houden Chalgoum ongewild toch bezig. "Het kruipt onder je huid. Je stapt de trein uit en je denkt: wat als? Zullen ze er staan? En dan is het toch fijn dat de politie er is. Het geeft een heel veilig gevoel."

Lees ook: Bedreigde Passiespelen-Jezus in tranen tijdens interview

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bedreigde Passiespelen-Jezus in tranen tijdens interview
Hoofdrolspeler Passiespelen misschien in The Passion
'Jezus' ziet acteercarrière wel zitten
Laatste voorstelling 20ste Passiespelen opgevoerd
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen