Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiebegeleiding voor bedreigde 'Jezus' Abbie Chalgoum

Geplaatst opzondag 16 augustus 2015 - 21:26

Acteur Abbie Chalgoum, die Jezus speelt in de Passiespelen in Tegelen, is zondag door de politie van het station begeleid.

De acteur wordt al een tijd bedreigd door een groepje Marokkaanse jongens. Die vielen hem op het treinstation van Tegelen een aantal keren lastig en slingerden scheldwoorden en bedreigingen naar zijn hoofd. Chalgoum deed daarop aangifte bij de politie.

Bizar
Zondag werd de acteur, die door het jaar heen werkt als economieleraar, voor het eerst door de politie begeleid naar het Passiespelen-terrein. "Ik stap de trein uit en toen stopte er ineens een politiewagen en die zegt van: Abbie, we hebben een aantal rondjes gereden en er is niets aan de hand", vertelt Chalgoum aan L1. "Het geeft een heel fijn gevoel. Maar aan de andere kant is het bizar dat zoiets moet."

Veilig gevoel
De bedreigingen houden Chalgoum ongewild toch bezig. "Het kruipt onder je huid. Je stapt de trein uit en je denkt: wat als? Zullen ze er staan? En dan is het toch fijn dat de politie er is. Het geeft een heel veilig gevoel."

Lees ook: Bedreigde Passiespelen-Jezus in tranen tijdens interview

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bedreigde Passiespelen-Jezus in tranen tijdens interview
'Jezus' nodigt de burgemeester van Rotterdam uit
Hoofdrolspeler Passiespelen misschien in The Passion
'Jezus' ziet acteercarrière wel zitten
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen