Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieagent slaat agressieve festivalganger knock-out

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 12:44

Een politieagent heeft een forse klap uitgedeeld aan een agressieve verdachte. De man raakte daardoor buiten bewustzijn.

De klap werd uitgedeeld op het politiebureau in Heerlen. De verdachte werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie had de 23-jarige man uit Maastricht zich meerdere keren gewelddadig gedragen rondom zijn aanhouding.

Vervelend gedrag
De man was zaterdag aanwezig bij festival Essential Outdoor. Daar was hij van het terrein verwijderd, omdat hij zich vervelend gedroeg. De man, die vermoedelijk zwaar onder invloed van alcohol en drugs was, bleef terugkomen naar het festivalterrein nadat hij was weggestuurd.

Hij was boos dat dit was gebeurd en richtte zijn woedde op de beveiliging. Daarbij deelde hij een klap uit aan een van de beveiligers.

Been en gezicht
De politie kwam erbij en heeft de man aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig, zegt de politie. De verdachte probeerde een agent in het been en in het gezicht te bijten. Ook op het bureau bleef de man agressief. 'De agenten zagen geen andere mogelijkheden geweld te gebruiken om hem onder controle te krijgen', aldus de politie in een verklaring.

Na controle in het ziekenhuis is hij overgedragen aan zijn eigen zorgkader. Het onderzoek naar de Maastrichtenaar loopt nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV