Schietpartij helikopterkaping bevrijdingsactie Roosteren 11 okt 2017

Eisen tot 9 jaar celstraf in hoger beroep helikopterzaak

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag opnieuw celstraffen tot negen jaar geëist tegen negen mannen die in oktober 2017 een helikopter zouden hebben willen kapen om crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

Politieactie Roosteren verijdelde ontsnapping gevangenis
Hoger beroep begint in zaak 'helikopterontsnapping'

Het hoger beroep in de zogeheten helikopterzaak begint maandag bij het gerechtshof in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie verdenkt negen mannen ervan dat ze in 2017 crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond wilden bevrijden met behulp van een gekaapte helikopter.

'Piloot verijdelde ontsnapping wilde helikopter saboteren'

De Colombiaanse helikopterpiloot die in oktober 2017 betrokken was bij de verijdelde ontsnappingspoging van crimineel Benaouf A. uit de Roermondse gevangenis, was in werkelijkheid van plan om de helikopter te saboteren.

Colombiaan ontkent rol bij heli-ontsnapping

Twee verdachten van de bevrijdingspoging met een helikopter, de Colombiaan Alvaro G.B. (54) en Abdellatif N. (24), blijven vastzitten.

'Bevrijdingsplan helikopterontsnapping schokkend'

De officier van justitie noemt het bevrijdingsplan van Benaouf A. schokkend: "Zulke jonge verdachten zijn kennelijk bereid grof geweld te gebruiken."

Criminelen wilden twee mensen uit gevangenis bevrijden

De zeven personen die werden opgepakt na de verijdelde ontsnappingspoging van een crimineel uit de gevangenis in Roermond, in oktober vorig jaar, wilden nog een tweede crimineel bevrijden.

'Binnenplaats gevangenis leeg op dag helikopterkaping'

Politie en justitie hadden genoeg maatregelen getroffen om te voorkomen dat topcrimineel Benaouf A. op 11 oktober uit de gevangenis van Roermond zou worden bevrijd.

Helikopterpiloot mislukte gevangenisontsnapping uitgeleverd

Een 54-jarige Colombiaan is door de Franse autoriteiten uitgeleverd aan Nederland. Hij zou de helikopter besturen die gebruikt zou worden bij de mislukte bevrijdingsactie van crimineel Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond.

Vierde verdachte opgepakt na mislukte helikopterkaping

De politie heeft een vierde verdachte opgepakt voor de mislukte bevrijdingsactie van crimineel Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond.

Telefoons gevonden in gevangenis na verijdelde ontsnapping

In de gevangenis in Roermond zijn bij verschillende gevangenen telefoons in hun cel gevonden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten