Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zwijgt over opgepakte moordverdachte Thijs H.

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 11:34

De politie zwijgt in alle toonaarden over de opgepakte Thijs H.

De 27-jarige man wordt verdacht van de moord op een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man op de Brunssummerheide dinsdagmiddag, en de moord op een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag afgelopen zaterdag.

Aanhouding
Nadat woensdagavond al een opsporingsbericht over de man werd verspreid, waarin hij met naam en toenaam genoemd werd en ook een foto van hem werd getoond, kon hij later op dezelfde avond worden aangehouden 'ergens langs de openbare weg in Zuid-Limburg'. Waar dat precies was, wil de politie niet zeggen.

Beperkingen
Ook verder wordt geen toelichting gegeven op de aanhouding. De man zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Opsporing Verzocht
Het is nog onduidelijk wat de politie op het spoor heeft gezet van Thijs H. Na de dubbele moord op de Brunssummerheide werden getuigen opgeroepen zich te melden bij de politie. In dezelfde uitzending van het programma Opsporing Verzocht kwam de moord aan bod op de vrouw in Den Haag.

Na de uitzending kwamen 16 tips binnen bij de politie. Het is nog niet bekend of die hebben geleid tot de aanhouding.

Limburger
Thijs H. woont officieel in Den Haag, maar zou afkomstig zijn uit Zuid-Limburg. Op zijn LinkedIn-profiel geeft hij aan dat hij van 2006 tot 2008 gewerkt heeft bij een supermarkt in Amstenrade. Ook had hij een bijbaantje bij een advocatenkantoor in Hoensbroek. Daarna is hij begonnen aan de opleiding sociaal werk bij Zuyd Hogeschool. Vervolgens vertrok hij naar Leiden voor een studie culturele antropologie en ontwikkelingssociologie.

Huiszoeking
Volgens Omroep West doet de politie donderdag huiszoeking in de Haagse woning van de man. Mede-studenten van H. reageren vol ongeloof op zijn aanhouding. Volgens hen was hij heel rustig, een beetje een muurbloempje. Zij kunnen zich niet voorstellen dat hij drie mensen om het leven heeft gebracht.

Door het lint
Omroep West heeft inmiddels een buurman van de verdachte gesproken. Die weet te vertellen dat Thijs H. afgelopen zaterdag 'helemaal door het lint' ging omdat hij zijn sleutels kwijt was. Dat was ongeveer rond de tijd dat de vrouw uit Den Haag werd gedood.

Voorgeleiding
De man moet officieel binnen drie dagen nadat hij is opgepakt, worden voorgeleid. Dat betekent dat hij uiterlijk begin volgende week voor de rechter-commissaris moet verschijnen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen