Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zoekt in school Heerlen naar gewapende persoon

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 11:12

Het Vista College (mbo) in Heerlen is vrijdagochtend ontruimd omdat er mogelijk iemand met een wapen zou rondlopen.

Dat werd even voor 10:00 uur gemeld bij de politie. Die nam de melding meteen serieus en liet het gebouw ontruimen.

Uitgekamd
Het gebouw werd daarna volledig uitgekamd door een arrestatie-eenheid. Vanuit de lucht werd de school in de gaten gehouden door een helikopter. Inmiddels is de zoektocht op de school beëindigd omdat de bewuste persoon niet is aangetroffen. "Voor ons is het nog de vraag of de persoon überhaupt op de school is geweest en deze inderdaad bewapend was," aldus een woordvoerder van de politie.

Concrete verdachte
Eerder op vrijdag zei de politie dat de naam van de mogelijke verdachte bekend was. De melder en de persoon die bewapend zou zijn, kennen elkaar uit de privésfeer. De politie wil nog altijd spreken met de persoon over wie de melding ging. Of dit een leerling betreft, zoals andere leerlingen zeggen, kon de politie nog niet bevestigen.

'Niets aan de hand'
Volgens een van de leerlingen is de verdachte een leerling uit zijn klas. "We zaten in de klas en opeens stormde de politie met schild en kogelwerend vest naar binnen. Maar er was helemaal niets aan de hand." De leerling die aan het woord is, kent de leerling om wie het gaat. "Hij was hier vanmorgen nog gewoon. Maar er is helemaal niks aan de hand. Ik weet ook zeker dat hij niet gewapend was," aldus de leerling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen