Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zoekt kopers verwaarloosde pups

Geplaatst opzondag 29 september 2019 - 10:00

De politie roept mensen die een hond gekocht hebben bij een fokker aan de Panweg in Maarheeze (Noord-Brabant) op zich te melden.

Bij deze fokker heeft de Landelijke Inspectie Dierenbescherming donderdag 38 honden, waaronder tientallen puppy's, in beslag genomen. De dieren leefden volgens de politie in erbarmelijke omstandigheden.

Oproep
In een oproep op Facebook zoekt de politie contact met kopers van pups van deze fokker, omdat de hondjes soms ernstige gezondheidsklachten bleken te hebben. De politie wil zich een beeld van de ernst kunnen vormen en stelt samen met de inspectie Dierenbescherming een onderzoek in.

Lees ook: Maja kocht verwaarloosde pup: 'Ik ben erin getuind'

Getuigen
Volgens een woordvoerster van de politie worden inmiddels getuigen gehoord. Regionale media melden zaterdag dat de fokker spoorloos zou zijn, maar dat kon de woordvoerster niet bevestigen.

Erbarmelijk
Volgens de Inspectie Dierenbescherming zaten de pups in hun eigen uitwerpselen. Bovendien waren ze te mager en vermoedelijk besmet met wormen. Omdat de pups te jong zijn om van hun moeder gescheiden te worden, zijn alle honden naar een opvang gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen