Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zoekt getuigen na aanhouding verwarde man Venlo

Geplaatst opzaterdag 30 december 2017 - 14:41

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie of wellicht beeldmateriaal hebben van de aanhouding van een 25-jarige man in Venlo.

De man werd vrijdagmiddag door de politie in zijn been geschoten nadat hij een mes had getrokken in een instelling voor geestelijke gezondsheidszorg.

Verplichte opname
Tot dusver is uit het onderzoek van de politie gebleken dat de 25-jarige Venlonaar een rechtelijke machtiging opgelegd had gekregen voor een verplichte opname bij de instelling, die in het pand van het ziekenhuis in Venlo zit. Vrijdag bleek dat de man het hier absoluut niet mee eens was en bedreigde het aanwezige personeel met een mes.

Lees ook: Politie schiet man neer na dreiging met mes in ziekenhuis

Waarschuwingsschoten
Vervolgens sloeg hij te voet op de vlucht richting de Tegelseweg in Venlo. De politie probeerde hem staande te houden. Toen de man weigerde mee te werken, loste de politie een aantal waarschuwingsschoten. Daarbij werd de man in zijn been geschoten waarna hij aangehouden kon worden. De man is in het ziekenhuis aan zijn wond behandeld en alsnog opgenomen in de instelling.

Op de vlucht
De politie is een onderzoek gestart en zijn voornamelijk op zoek naar getuigen die de man hebben zien lopen nadat hij op vlucht sloeg. Vermoedelijk zou hij rond 14:15 uur via de Tegelseweg, Kartinistraat en Wilhelmina Druckerstraat naar de Anne Frankstraat zijn gelopen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen