Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zoekt belangrijke getuige van kerkhofmoord

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 21:15

De politie is op zoek naar een belangrijke getuige die zestien jaar geleden op een bankje zat op de begraafplaats in Roermond waar Piet Mergelsberg toen op brute wijze werd overvallen.

Die oproep werd dinsdagavond gedaan in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Bidden
De 75-jarige Mergelsberg bezocht op 22 juli 2003 het graf van zijn vrouw Tiny op begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond. Terwijl hij bij het graf stond te bidden, werd hij met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. Twee passanten zagen de gewonde man even later op de grond liggen. Hij werd met hoofdwonden, een gebroken schouder en schedelbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. In eerste instantie leek hij er weer bovenop te krabbelen, maar drie dagen later, op 25 juli, overleed hij alsnog in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Nieuwe onderzoeksmethode
Eind 2018 heeft de recherche het onderzoek heropend. Volgens de politie wordt er een nieuwe onderzoeksmethode op losgelaten en worden getuigen van destijds opnieuw gehoord. Mergelsberg heeft in het ziekenhuis verklaard dat hij iemand op een bankje had zien zitten, vlakbij het graf van zijn vrouw. De politie heeft deze getuige nog niet weten te traceren. Mogelijk heeft de getuige nuttige informatie om de cold case alsnog op te lossen.

Lees ook: Aandacht voor cold case Roermond in opsporingsprogramma

Moordwapen
Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd ook bekend dat Mergelsberg van zijn portemonnee was beroofd. Het wapen dat tijdens de overval is gebruikt, is nooit teruggevonden. De politie heeft destijds een verdachte opgepakt, maar die werd weer vrijgelaten omdat er te weinig bewijs was.

Gouden tip
Inmiddels is er ook een beloning uitgeloofd van 15.000 voor de gouden tip.

Video: L1

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen