Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zoekt belangrijke getuige van kerkhofmoord

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 21:15

De politie is op zoek naar een belangrijke getuige die zestien jaar geleden op een bankje zat op de begraafplaats in Roermond waar Piet Mergelsberg toen op brute wijze werd overvallen.

Die oproep werd dinsdagavond gedaan in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Bidden
De 75-jarige Mergelsberg bezocht op 22 juli 2003 het graf van zijn vrouw Tiny op begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond. Terwijl hij bij het graf stond te bidden, werd hij met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. Twee passanten zagen de gewonde man even later op de grond liggen. Hij werd met hoofdwonden, een gebroken schouder en schedelbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. In eerste instantie leek hij er weer bovenop te krabbelen, maar drie dagen later, op 25 juli, overleed hij alsnog in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Nieuwe onderzoeksmethode
Eind 2018 heeft de recherche het onderzoek heropend. Volgens de politie wordt er een nieuwe onderzoeksmethode op losgelaten en worden getuigen van destijds opnieuw gehoord. Mergelsberg heeft in het ziekenhuis verklaard dat hij iemand op een bankje had zien zitten, vlakbij het graf van zijn vrouw. De politie heeft deze getuige nog niet weten te traceren. Mogelijk heeft de getuige nuttige informatie om de cold case alsnog op te lossen.

Lees ook: Aandacht voor cold case Roermond in opsporingsprogramma

Moordwapen
Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd ook bekend dat Mergelsberg van zijn portemonnee was beroofd. Het wapen dat tijdens de overval is gebruikt, is nooit teruggevonden. De politie heeft destijds een verdachte opgepakt, maar die werd weer vrijgelaten omdat er te weinig bewijs was.

Gouden tip
Inmiddels is er ook een beloning uitgeloofd van 15.000 voor de gouden tip.

Video: L1

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen