Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden

Geplaatst opdonderdag 24 september 2015 - 17:33

De politie heeft het afgelopen voetbalseizoen meer uren personeel ingezet rondom risicowedstrijden.

De totale politie-inzet in het seizoen 2014-2015 bedroeg 301.840 uur. Dat is de hoogste inzet sinds 2011. Die conclusie staat in het jaaroverzicht van de politie over ordebeheersing en veiligheid rondom voetbalwedstrijden.

Eerste divisie
Eén van de verklaringen voor de verhoogde inzet is het feit dat alle Limburgse clubs in de eerste divisie speelden. Fortuna Sittard, MVV, Roda JC en VVV-Venlo kwamen in derby's vaker tegenover elkaar te staan. Volgens het rapport: 'brengen streekderby's navenant meer risico’s met zich mee en dit heeft gevolgen voor de inzet van de politie'.

Fortuna-Roda
Een bekend voorbeeld afgelopen seizoen was de wedstrijd tussen Fortuna en Roda JC. In september 2014 ging het mis: het kwam tot ongeregeldheden tijdens de derby in Sittard. Relschoppers forceerden de hekken in het stadion en vielen ME-ers aan. Na die rellen werden er 29 mensen opgepakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
VVV beste Limburgse voetbalclub van het jaar
Roda begint thuis tegen Heracles, VVV treft Cambuur
Speeldatums bekerduels Limburgse clubs bekend
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen