Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden

Geplaatst opdonderdag 24 september 2015 - 17:33

De politie heeft het afgelopen voetbalseizoen meer uren personeel ingezet rondom risicowedstrijden.

De totale politie-inzet in het seizoen 2014-2015 bedroeg 301.840 uur. Dat is de hoogste inzet sinds 2011. Die conclusie staat in het jaaroverzicht van de politie over ordebeheersing en veiligheid rondom voetbalwedstrijden.

Eerste divisie
Eén van de verklaringen voor de verhoogde inzet is het feit dat alle Limburgse clubs in de eerste divisie speelden. Fortuna Sittard, MVV, Roda JC en VVV-Venlo kwamen in derby's vaker tegenover elkaar te staan. Volgens het rapport: 'brengen streekderby's navenant meer risico’s met zich mee en dit heeft gevolgen voor de inzet van de politie'.

Fortuna-Roda
Een bekend voorbeeld afgelopen seizoen was de wedstrijd tussen Fortuna en Roda JC. In september 2014 ging het mis: het kwam tot ongeregeldheden tijdens de derby in Sittard. Relschoppers forceerden de hekken in het stadion en vielen ME-ers aan. Na die rellen werden er 29 mensen opgepakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
VVV beste Limburgse voetbalclub van het jaar
Roda begint thuis tegen Heracles, VVV treft Cambuur
Speeldatums bekerduels Limburgse clubs bekend
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen