Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zette gijzeling in scène

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 6:05

Tijdens de undercoveroperatie die leidde tot de arrestatie van drie hoofdverdachten van de moord op Brunssumer Sven Prins, zette de politie een gijzeling in scène.

Dat blijkt uit aanvullende dossierstukken die De Limburger heeft ingezien.

Vertalen
In de rapportage staat dat
Melvin W. uit Amsterdam, degene die door de politie gebruikt werd om een undercoveragent in contact te brengen met de drie moordverdachten, op 11 mei 2016 werd meegenomen naar een vakantiepark in Zeewolde. Hij was zogenaamd nodig om een telefoongesprek te vertalen dat in het Papiamento werd gevoerd.

Gijzeling
In het vakantiehuisje aangekomen, trof W. iemand aan die tegen zijn wil werd vastgehouden door twee andere mannen. Dat waren in werkelijkheid drie agenten. Het doel van deze actie was vermoedelijk om de contacten met W. opnieuw aan te halen.

Vertrouwen
In dezelfde undercoveroperatie deden agenten zich ook al voor als handelaars in goud en kopers van zware wapens. Op die wijze probeerden ze het vertrouwen te winnen van de verdachten van de liquidatie van Prins. Deze zaak wordt maandag pro-forma behandeld in de rechtbank van Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio
Nabestaanden Sven Prins kunnen opgelucht ademhalen
Advocaat woest over levenslang: 'Inhumaan, een slachtbank'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen