Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zette gijzeling in scène

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 6:05

Tijdens de undercoveroperatie die leidde tot de arrestatie van drie hoofdverdachten van de moord op Brunssumer Sven Prins, zette de politie een gijzeling in scène.

Dat blijkt uit aanvullende dossierstukken die De Limburger heeft ingezien.

Vertalen
In de rapportage staat dat
Melvin W. uit Amsterdam, degene die door de politie gebruikt werd om een undercoveragent in contact te brengen met de drie moordverdachten, op 11 mei 2016 werd meegenomen naar een vakantiepark in Zeewolde. Hij was zogenaamd nodig om een telefoongesprek te vertalen dat in het Papiamento werd gevoerd.

Gijzeling
In het vakantiehuisje aangekomen, trof W. iemand aan die tegen zijn wil werd vastgehouden door twee andere mannen. Dat waren in werkelijkheid drie agenten. Het doel van deze actie was vermoedelijk om de contacten met W. opnieuw aan te halen.

Vertrouwen
In dezelfde undercoveroperatie deden agenten zich ook al voor als handelaars in goud en kopers van zware wapens. Op die wijze probeerden ze het vertrouwen te winnen van de verdachten van de liquidatie van Prins. Deze zaak wordt maandag pro-forma behandeld in de rechtbank van Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio
Nabestaanden Sven Prins kunnen opgelucht ademhalen
Advocaat woest over levenslang: 'Inhumaan, een slachtbank'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen