Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zet Vermist Kind Alerts op website

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 10:29

Wanneer een kind wordt vermist maar geen sprake is van acuut levensgevaar, verschijnen voortaan zogenoemde Vermist Kind Alerts op de website politie.nl.

De meldingen zijn een aanvulling op de Amber Alerts, waarbij alleen in heel ernstige gevallen informatie over een vermist kind wordt verspreid.

Alert
"Bij een Vermist Kind Alert vreest de politie niet voor het leven van een kind, maar maakt ze zich wel zorgen. Zon alert wordt uitgestuurd om landelijk of regionaal extra aandacht te vragen voor de vermissing", aldus Carlo Schippers van het Landelijk Bureau Vermiste Personen (LBVP). "Een Amber Alert wordt alleen verzonden als we bang zijn dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt."

Lees ook: Succesvol Amber Alert bestaat 10 jaar

Miljoenenpubliek
Die informatie wordt dan onder de aandacht van een miljoenenpubliek gebracht via onder andere radio, televisie, sociale media en borden boven de snelweg. Elk jaar raken er duizenden kinderen vermist in Nederland. In verreweg de meeste gevallen zijn die binnen enkele uren of dagen terecht.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen