Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zet Vermist Kind Alerts op website

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 10:29

Wanneer een kind wordt vermist maar geen sprake is van acuut levensgevaar, verschijnen voortaan zogenoemde Vermist Kind Alerts op de website politie.nl.

De meldingen zijn een aanvulling op de Amber Alerts, waarbij alleen in heel ernstige gevallen informatie over een vermist kind wordt verspreid.

Alert
"Bij een Vermist Kind Alert vreest de politie niet voor het leven van een kind, maar maakt ze zich wel zorgen. Zon alert wordt uitgestuurd om landelijk of regionaal extra aandacht te vragen voor de vermissing", aldus Carlo Schippers van het Landelijk Bureau Vermiste Personen (LBVP). "Een Amber Alert wordt alleen verzonden als we bang zijn dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt."

Lees ook: Succesvol Amber Alert bestaat 10 jaar

Miljoenenpubliek
Die informatie wordt dan onder de aandacht van een miljoenenpubliek gebracht via onder andere radio, televisie, sociale media en borden boven de snelweg. Elk jaar raken er duizenden kinderen vermist in Nederland. In verreweg de meeste gevallen zijn die binnen enkele uren of dagen terecht.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen